Kuva: NASA/JPL-Caltech
Kuva: NASA/JPL-Caltech

Välttäkäämme avaruuskanoja – käytä ääntäsi!

Tarinavalimo on poliittisesti sitoutumaton toimija, joka kannattaa kuitenkin lämpimästi toimivaa demokratiaa ja ihmisiksi elämistä.

Ensimmäiset meillä tänä aamuna käyty keskustelu meni seuraavasti.

– Näin unta, että ihmiskunta oli onnistunut sössimään ympäristön niin, että MAAPALLON KIERTORATA OLI MUUTTUNUT ja planeetta oli alkanut liikkua kohti aurinkoa.
– No jos noin kävisi, niin mä ainakin ottaisin raketin alle ja muuttaisin Marsiin.
– Öh.
– Pitäisin siellä jotain avaruuskanoja. Niillä olisi varmaan sellaiset pienet kypärät.
– Mut-
– Heiluttelisin sieltä sitten, kun maapallo lipuisi ohi kohti aurinkoa. Ottaisin mä sutkin mukaan. Se olis sitten sellaista Pieni talo preerialla -elämää.
– No tuota.

Tarinavalimo on poliittisesti sitoutumaton toimija, mutta kannattaa kestäviä ja (nykyisen) planeettamme kantokykyyn sopivia toimintatapoja niin itsensä kuin kaikkien muidenkin kohdalla. (Omat toimintaperiaatteemme löydät täältä.)

Olemme paitsi ihmisiksi elämisen myös länsimaisen, liberaalin demokratian suuria ystäviä.

Näistä syistä haluamme tällä (tosi)tarinalla tältä aamulta kannustaa kaikkia käyttämään äänioikeuttaan – ja mieluusti niin, ettei selviytyisimme vastedeskin ilman avaruuskanoja!

Pidätkö tämän blogikirjoituksen kuvituksena olevasta kuvasta? Se on osa Yhdysvaltojen avaruushallinto NASAn julkaisemaa, retrohenkistä avaruusmatkajulistesarjaa, joka on itsessään mainio esimerkki tarinallistamisen voimasta. Fiktiivisten (ja hienojen) julisteiden kautta kerrotaan tosielämän viimeaikaisista avaruustutkimuksen tuloksista. Tarinavalimolta peukku NASAlle! Kaikki julisteet löydät täältä.

Jukka Vahti

Jukka on Tarinavalimon sivutoiminen "vanhempi neuvonantaja", joka tuntee viestinnän ja journalismin kentän sekä jaksaa hämmästyä yhä uudestaan yhteiskunnan ja maailman nopeasta muutoksesta.

info@tarinavalimo.fi

Tarinavalimo, Y-tunnus 2947048-7